torsdag den 22. november 2012

Slow hygge

Jeg har lungebetændelse.. endnu en gang. 

Så mine dage er stille for tiden, så stille som de kan være med 2 småbørn i huset:) men når de er afsted, er der ro og så slow hygger jeg.. jeg har julehygget med at pakke kalendergaver ind til de små og mine store bonusdatter Julie, julekanaler på radioen og tv'et har været tændt, jeg har spist appelsiner i store mængder og så fik Sophia, Willum og jeg de første honingkager til eftermiddagshygge den anden dag og igår stod den på pebernødder. 

Jeg har købt hyacinter i den søde lillepige pastel og Cover Kids, som har de fineste illustrationer og billedserier og så har de bonderøvens kone Theresa som gæste klummeskibent og hende kan jeg altså godt lide, hun skriver om hendes hverdag med små børn og laver selv små illustationer til, dog er hun ikke med i dette nr..:(

Jeg har den tro, at det altid hjælper at omgive sig med skønne ting når man er syg og at man altid skal forkæle sig med så mange af sine yndlinger som muligt når man er syg.. om det er i mad, musik, blade, film.. alt man elsker hjælper. 

Og ellers prøver jeg at pleje mig fysisk også, jeg skal bare have boostet mit immunforsvar så det kan holde mig stærk igennem vinteren, må indrømme at jeg frygter det værste da vinteren knap er begyndt og jeg allerede har lagt mig:) så den får ikke for lidt på frugt, grønsager og min elskede ingefær.. i alt fra te, smoothies, salater og supper uhm:) Christian deler dog ikke helt min fetisch, men det er godt for os!;)

Imorgen står den på slow morgen yoga.. det glæder jeg mig til:) 

Håber i er friske derude!! Jeg er snart stærkt tilbage..:)

Coverkids, Multivitamin, Pincillin, hyacinter, ny gammel arveglasskål med købe pebernødder, ingefærrod=slow hygge;)

tirsdag den 20. november 2012

I kamp for immunforsvaret..

Jeg har været så uheldig at en længerevarende forkølelse har sat sig til en lungebetændelse..:( Jeg havde lungebetændelse så sent som lige inden vores sommerferie, sluttede faktisk pincillin kuren på vores første feriedag.. det var en virkelig hård omgang at komme igennem, men vi havde heldigvis en dejlig ferie!

Det er altid hårdt at være syg når man har to små børn (3 1/2 og 23 måneder), men jeg syntes sådan en omgang virkelig trække tænder ud. Der er bare ikke tid eller overskud til at være syg i sådan en hverdag, så det her skulle helst være den sidste omgang lungebetændelse i lang tid..

Jeg er derfor gået i kamp for at styrke mit immunforsvar så godt jeg kan og jeg må jo nok indrømme at det er blevet forsømt, syntes egentlig jeg er god til sørge for at børnene lever sundt og får motion osv.. men det har haltet noget med mig selv.. kom aldrig igang med at løbe efter sidste lungebetændelse og så er der bare røget for lidt sundt og for meget hurtigt og usundt mad og guf ned.

Så efter at have været på apoteket idag for at få pincillin, gik jeg forbi Føtex for at tanke op på sunde gode sager og faldt over denne her pose, da jeg kiggede efter spændende ting at putte i min smoothie. Jeg kan godt lide at give min smoothie lidt struktur og ekstra kraft, så da jeg faldt denne blanding var det bare helt perfekt. 

Det er en frøblanding fra Urtekram til smoothies og den indeholder bl.a. gule hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner.

Her lige prøvet den og den er rigtig lækker. Udover blandingen havde jeg også tilføjet frisk ingefær, hvilket jeg føler altid frisker mig lidt op. Ellers putter jeg nogle gange kokos mel, vanilie, tørrede frugter og friske æbler i min smoothie.


mandag den 19. november 2012

Nisser og feer

Vi har været på weekend i Silkeborg. Jeg er opvokset i Silkeborg og for mig er Silkeborg bare en af de hyggeligste og dejligste byer, så jeg nyder altid at være et smut forbi..

Denne gang nåede vi forbi yndlingscafeen, 'Pladeshoppen' som ligger hvor der før var en rigtig oldschool butik der solgte alt indenfor musik, butikken var en institution i Silkeborg, men lukkede desværre for nogle år siden. Ejeren valgte derefter at sælge nogle af lokalerne fra og beholde et lille lokale hvor hun lavede den mest hyggelige cafe. Cafeen er dekoreret med gamle musikplakater fra butikken og andre sjove ting, møblerne er pariser stil og så er deres kaffe-mokka og chai bare den bedste.

Så jeg var vildt glad for at min mor, Sophia og jeg nåede et smut forbi. Sophia kender efterhånden også cafeen , hun elsker generelt cafebesøg ligesom sin mor:) og var specielt glad for hindbærsaften på sodavandsflaske.. Hun havde lige fået nogle små feer fra Tiger af min mor og de nød også det hyggelige og varme cafebesøg på en virkelig kold lørdag.

På vej hjem slog jeg lige et hurtigt smut forbi en meget charmerende antik butik, som ligger på en af sidegaderne væk fra strøget. Butikken var desværre lukket, men de havde den sødeste gamle julepynt jeg lige måtte dele.