fredag den 26. oktober 2012

Give away

Jeg kan se at der er en del af jer der efterhånden følger min blog fast og det er jeg vildt glad for. Jeg skriver jo først og fremmest denne blog fordi jeg syntes det er sjovt og det er en rigtig god måde at huske begivenheder og dejlige hverdagsglimt på. Jeg ser det også lidt som min egen lille krea bøtte hvor jeg kan putte alle mulige oplevelser og ideer ned. Og så håber jeg jo at kunne glæde og inspirere nogle af jer på vejen også ligesom jeg selv bliver inspireret hver dag i blogland.

Jeg er selv tilknyttet forskellige blogs via bloglovin, så har jeg et nemt og hurtigt overblik over nye indlæg hver dag. Det vil jeg klart anbefale. Det er gratis og nemt og det kan gøres via linket i den højre fane på min blog.

Jeg er så glad fordi at der er så mange af jer der følger med og fordi at det er den skønneste morgen med masse af sol og den første klare friske frost - det skal fejres!! Derfor har jeg valgt at lave en give away!! 

Give away'en er et udvalg af 8 smukke kort lavet af min italienske veninde Valentina Asciuti (besøg hendes søde lille butik på Etsy). 

Så gå ind på bloglovin og følg min blog og send mig en hilsen til mig i min kommentarboks (se nederst i dette indlæg), så er du med i lodtrækningen. Jeg finder en vinder på næste fredag! Hvor der igen vil være en ny lodtrækning om en skøn give away... Jeg siger ikke hvad det er, men er noget med jul og 24 gaver:)


Genbrugsguld

I går var jeg et lille smut forbi min yndlings genbrugsbutik her i Kolding. Jeg var egentlig på udkig efter en smørkrukke, hvilket jeg desværre ikke fandt.. men til gengæld fandt jeg nogle andre små guldklumper.. 

1-2: Yndlingsbutikken 'Igen' i Kolding. Omgivelserne er rigtig fede da butikken ligger på et gammelt fabriksområde i en vildt charmerende del af byen. Der er altid liv i butikken med masse af forskellige kunder og meget engagerede frivillige, man kan se at de brænder for butikken og hygger sig med det og alt er sat rigtig fint op. Og ja, så går overskuddet til Kræftens bekæmpelse og det gør jo bare butikken endnu bedre. Det er en sag jeg altid vil støtte.

3: Fine gamle Siku biler til Willum's pakkekalender

4: Den sødeste tegning af mor, søn og datter og det fineste broderi af en blomsterpige. Jeg skal bare lige har frisket rammerne op med noget maling og så er de klar til at komme på væggen. Broderiet skal helt klart på sophia's værelse og tegningen skal ind på mit arbejdsværelse. Jeg er så glad for de her to ting.

5-6: De sidste billeder er arveguld fra min mor. En stak af hendes gamle pigebøger som jeg også har læst da jeg var barn. Jeg elsker bøger, jeg elsker selvfølgelig først og fremmest at læse den, men derudover syntes jeg bøger er noget af det mest dekorative og så er bare noget med forsider på gamle bøger. De kunne det der med charme, romantik og sødme. Det får man bare ikke idag. Især PUK bøgerne er fantastiske syntes jeg. Sophia er også allerede faldet for dem, men syntes altså der mangler lidt billeder indeni bogen;
onsdag den 24. oktober 2012

'Mit hjem og mig' 4 - ekstra

Jeg kan se at nogle af billederne fra mit indlæg i går 'Mit hjem og mig' 4 havde puttet sig, hvilket var lidt ærgeligt, da det faktisk var billeder med stor betydning i indlægget. Så dem skal i altså ikke snydes for:) 

1) Det øverste billede er af købmandsgården som den oprindelig så ud. 

2) Det mellemste billede er det ene af Carina's 2 yndlingsbilleder som hun fik af hendes mand da hun havde født deres yngste datter Sofie-Amalie, jeg syntes historien bag billederne er virkelig sød og er vild med farvespillet. 

39 Det sidste billede er faktisk mit yndlingsbillede fra besøget, jeg elsker formen og lyset, så det skulle altså også lige med.

tirsdag den 23. oktober 2012

'Mit hjem og mig' 4

Jeg kører en serie med små personlige boligreportager her på min blog som jeg kalder 'Mit hjem og mig'. Jeg laver serien fordi at jeg elsker at komme ind i personlige hjem og høre om de personer der bor der og hvorfor de har indrettet sig som de har. Serien er lavet ud fra hvad den person jeg er på besøg hos ønsker at vise frem og dele med andre og er lavet ud et personligt ønske om at inspirere og fortælle en historie.

Denne gang har jeg været på besøg hos Carina som bor i en lille landsby tæt på Vejle. Carina bor sammen med hendes mand Per og deres 3 børn i en gammel købmandsgård som har været i hendes mands familie siden 1924. 

Familien har boet i købmandsgården siden 2000 hvor de overtog huset og den dengang tilhørende købmandsbutik fra Per's forældre. De valgte efter nogle år at lave købmandsbutikken om til en livsstilsbutik med salg af forskellige specialiteter. Familien har nu valgt at lukke butikken, men har beholdt butikslokalerne hvor de nu opbevarer gamle klenodier og antikviteter.

Carina er uddannet dekoratør og har siden arbejdet indenfor brugskunst og livsstil bl.a. som selvstændig.Hvad betyder 'hjem' for dig? For mig er mit hjem lig med ro, hygge, personlighed og atmosfære. Jeg kan godt lide at have et pænt hjem, men mit hjem skal først og fremmest kunne bruges. Vi er en aktiv familie og vi har ofte mange forskellige mennesker i vores hjem, hvilket vi nyder utrolig meget, så vores  hjem skal kunne holde til at blive brugt.

Hvad slapper du af med når du er hjemme? Jeg elsker at bare gå rundt og nusse om tingene, strikke lidt eller læse en god bog. Og så elsker jeg at have gæster og være med til at arrangere forskellige aktiviteter her i lokalsamfundet, så det bruger jeg også en del tid på.

Er der et sted i huset du er specielt glad for? Vi har lige givet vores stue en ordentlig gennemgang og det er blevet rigtig godt. Den trængte efterhånden og nu som vores børn er blevet store er der mere plads og tid til at gøre noget ekstra ud af indretningen. Mest af alt er jeg nok rigtig glad for mit nye 'mig-hjørne' i stuen, hvor jeg kan sidde i lyset fra vinduet og hygge mig med en god bog og en kop kaffe, væk fra sofa  og fjernbetjeningen til tv'et, det er blevet super godt. Som et lille rum i rummet. For et par år siden fik vi lavet en lille altan hvor vi kan kigge ud over markerne og den bruger vi også rigtig meget. Om sommeren sidder vi derude med et glas vin eller tager madrasserne ud og sover under åben himmel.

Hvor opholder i jer mest? Samlingspunktet i hverdagen er vores køkken, men vi bruger også vores stue meget. 

Yndlingsting? Jeg elsker de to blå billeder jeg har i stuen. Jeg fik billederne af Per da jeg havde født vores yngste datter Sofie-Amalie, så de er meget specielle for mig. Der er forskellige motiver i billedet som passer rigtig godt til den tid og så er der gemt teksten 'det er hvad jeg ved om kærlighed' gemt i et af billederne og det er fra en gammel Gnags sang. Per og jeg hørte utrolig meget Gnags dengang og den strofe giver meget mening.

Fortæl mig lidt om din indretning - Jeg vil ikke sige at jeg har en bestemt stil som er gennemgående, jeg tilpasser stilen efter hvert rum. Jeg holder generelt væggene i vores hus i forholdsvis neutrale farver, men jeg elsker at bruge pift af farver især blå og turkis. I stuen har jeg valgt at lade mine to yndlingsbilleder i blå toner være dominerende og arbejde ud fra den farveskala, hvilket jeg syntes fungere rigtig godt. Jeg har en rimelig fast indretning, men jeg kan godt lide at have små punkter rundt omkring, jeg ændrer på ind imellem med f.eks. stilleben, nye blomster eller sæsonens pynt. 

Bedste oplevelser du har haft i huset? Det må være de modeshows jeg holdt dengang jeg havde butikken, det var altid spændende. Det var et stort stykke arbejde, men en stor oplevelse hver gang.

Hvilket seneste køb er du rigtig glad for? Min Kaj Boisen abe.

Hvad er det næste køb til dit hjem? Gulvtæppe og stole til overetagen, nu skal den have en omgang.

Hvordan har det været at have din arbejdsplads så tæt på? Det har egentligt fungeret rigtig fint, vi har været gode til at acceptere at arbejde og fritid gik lidt ud i et og så har det også været dejligt at være tæt på, mens børnene var små.

Hvordan er det at bo et sted som har en historie og som har været en fast del af lokalsamfundet i så mange år? Det skal man lige vænne sig til, alle har en mening om det og det er lidt allemandseje. Folk har nok følt at de bare kunne gå direkte ind i vores hjem uden så godt som at banke på. Men det er jo også dejligt at være en del af den historie og den værner vi også meget om. Vi er utrolig glade for det område vi bor i og er meget aktive i vores lokalsamfund.

Har du arvestykker? Ja, vi jo naturligvis en masse antikviteter fra købmandsgårdens tid, men vi har også personligt arvet en del ting fra min svigerfamilie, bl.a. det gamle musselmalet Royal Copenhagen stel.

Er det her jeres 'sidste' hjem? Der er ingen tvivl om at vores hjem betyder mere for Per end for mig, da det har været i hans familie i så lang tid. Men vi kan godt se os selv flytte ind til byen i en moderne lejlighed engang når børnene er flyttet hjemmefra.