torsdag den 11. oktober 2012

Arkitekturens dag

Mandag d. 1 oktober var det arkitekturens dag. Temaet i år var hverdagens arkitektur og dagen blev fejret landet over med forskellige arrangementer. 

Nogen husker måske mit indlæg om Nicolai for børn - et frivilligt kreativt tilbud til børn her i Kolding. I det indlæg fortalte jeg bl.a. om en konkurrence de havde kørende, hvor børn og deres familier kunne komme med deres bud på det mest fantastiske legehus. 

Da vinderen var fundet blev huset først tegnet af en arkitekt, hvorefter det blev bygget og malet af lokale tømrere og malere. 

Det hele er baseret på frivilligt arbejde og alt arbejde blev udført på Nicolai, så børnene har haft mulighed for følge processen og se hvordan forskellige fag arbejder.

Hele projektet sluttede d. 1. oktober på arkitekturens dag hvor legehuset blev doneret til børneafdelingen på Kolding sygehus.

Jeg kan ikke sige nok positivt om det her projekt, det er for sejt og jeg bliver så glad når jeg hører om frivillige der giver børn sådanne unikke og sjove oplevelser FEDT FEDT FEDT!!:)

onsdag den 10. oktober 2012

Bloglovin

Hvis du lige som jeg, elsker at læse blogs har jeg et lille tip til at gøre din blogverden mere overskuelig. Du kan samle dine yndlingsblogs via 'Bloglovin' og få en samlet oversigt over nyeste indlæg dagligt på mail. 

Du kan registrere dig på 'Bloglovin' og oprette dig som fast læser af min blog på linket i højre fane.


Nordisk rum

Jeg er stor fan af DR K, jeg elsker at DR har lavet sådan en kanal og er vild med deres programmer om mode, design, arkitektur og livsstil, der er virkelig meget fedt at komme efter:) 

Og igår startede der endnu endnu en rigtig god programserie op 'Nordisk Rum' hvor 3 designeksperter besøger smukke nordiske hjem og snakker om hvordan vi indretter os og hvad der er vigtig i vores indretning her i norden med kig både tilbage og frem i tiden. 

Hver afsnit omhandler et rum, igår var det spisestuen og næste gang er det soveværelset. 

Jeg syntes det er nogle rigtig spændende og dygtige værter, kan især godt lide danske Mads Arlien-Søborg som er trendforsker og som jeg har været så heldig at være til foredrag med nogle gange efterhånden, han ved virkelig hvad han snakker om og er meget inspirerende. 

Programmet kører hver tirsdag kl. 21.00 på DR K.tirsdag den 9. oktober 2012

Express deko

Nogle gange har man bare lyst til at friske sit hjem lidt op, især her i et mørkt og koldt efterår, hvor vi bruger mere tid indenfor. Her er lige et par hurtige tips til hvordan man kan lave nogle nemme, hurtige og billige 'opfriskninger' i hjemmet;-)


1. Tryk på lærred - hvis du har børn er det en sjov aktivitet og et dejligt og sødt minde.

2. Nye planter - det er jo en klassiker, men planter frisker altid et rum op, især hvis du vælger en plante med blomster i en frisk farve.

3. Bøger - bøger pynter faktisk rigtig meget og ikke kun i reolen. Mange bøger har utrolig dekorative forsider og kan udover at pynte og gøre din indretning mere personligt også hjælpe dig med at få øjnene op for gamle glemte bøger i din reol. Læg dem frem på sofabordet, vindueskarmen eller konsolbordet. 

4. Børnekunst - ta' dine børns små kunstværker frem fra gemmerne, de er kreative, skæve og farverige og vil være et sjovt indslag i din indretning og de vil gøre både dit barn og dig glad. 

5. Nyt i rammerne - skift indhold i dine rammer, det kan gøres hurtigt og billigt, som her med postkort og  papir fra Tiger.

6. Lav et moodboard over yndlingsting eller kreative projekter. Her har jeg købt en gammel opslagstavle i genbrug, spraymalet og samlet nogle forskellige objekter fra messer og udstillinger jeg har været til i et friskt farvespil. Det hænger som et billede på væggen og minder mig om dejlige oplevelser.

Instagram-weekend


En dejlig weekend er bag os... Det blev blandt andet til en tidlig morgentur i skoven med cyklerne, varm kakao, græskarmand, hama-inspiration fra BoligLiv, skønne pastelfarvede macarons og en pariser-hilsen fra manden.. alt i alt en dejlig blanding af herlige sager!! 

Håber i også nød jeres weekend - endnu èn af slagsen er hurtigt på vej..;-)søndag den 7. oktober 2012

Pynt til væggen


Jeg kan rigtig godt lide at have noget forskelligt dekoration på væggene og jeg har en tom væg jeg har villet dekorere i længere tid og jeg er kommet frem til at det skal være noget fotolærred af en slags. Så jeg er været igennem vores familiebilleder og lige pt. er de her blandt mine udvalgte..

Fotolærreder er en god måde at dekorere dit hjem personligt. Priserne er efterhånden blevet rimelige og mulighederne er rigtig mange. Her kan man rigtig lege med kreativiteten. Tænk først på placering og omgivelser og udvælg derefter det helt perfekte motiv og leg med det i et billedeprogram. 

Personligt skal mit billede hænge på en væg i vores stue, som ikke er særlig stor og hvor vi derfor kører en meget enkelt sort-hvid stil med enkelte farvepift. Grundet størrelsen og det at vi oftest har stuen fuld af farverigt legetøj, tror jeg umiddelbart jeg holder den sort-hvide version, men skal lige omkring photoshop og eksperimentere lidt.. evt. med noget brændt orange eller gul;-)