torsdag den 20. september 2012

Kreative dage


Så er der snart 'Kreative dage' i Fredericia igen. 'Kreative dage' er en livsstilsmesse med en masse forskellige udstillere indenfor det kreative felt. 

Derudover er der nogle rigtige spændende foredrag i år, hvor jeg især gerne vil høre foredraget 'Det kreative mellemrum' hvor Marie Elisabeth Arberg Franck Mortensen fortæller om at arbejde med en kreativ skabende proces. 

Jeg skal helt klart også forbi 'Bloggerscorner' hvor èn af de bloggere jeg følger rigtig meget vil være, nemlig Karen Klarbæk, det bliver sjovt at høre mere om historien bag hendes blog og høre mere om hendes e-bog.

Messen er d. 26-28 okt i Fredericia Messecenter - ses vi?:) 

onsdag den 19. september 2012

Frk. Møller's mølleri

Et af de steder jeg må besøge når vi er i mine forældres sommerhus er 'Frk. Møllers mølleri' tæt på Odder. 

Det ligger på en smuk gammel gård med allé, gårdsplads og frilandsgrise og som udover at være butik også er hjem for familien Møller - og for mig bliver det bare ikke bedre end det her sted..Udover at være et mølleri, er der en gårdbutik hvor man kan købe friskbagt brød og kager lavet af egen mel og en masse andre lækre ting, huser gården også restaurant 'Madhimlen' som jeg bestemt håber at kunne besøge engang også og så er der, næsten bedst af alt, kafferisteriet. 

Det elsker jeg. Ikke kun fordi det er en fantastisk kaffe, men også fordi jeg syntes historien bag er fantastisk. Kaffen kommer fra Chulumenda Farm i Zambia. Chulumenda Farm er danskejet og dyrker ikke kun kaffe, men også korn, frugt og grønsager. Farmen er bæredygtig og sender kun de afgrøder som ikke kan dyrkes i Danmark til Danmark, resten sælges på lokale markeder i Zambia. Der bor og arbejder omkring 70 lokale familier på farmen, hvor alle har egne boliger med el og vand, derudover har farmen haft mulighed for at oprette en sundhedsklinik med donationer fra Horsens sygehus. 

Det er ejeren selv der står bag disken i risteriet og høre hende fortælle om dette sted alt imens hun tager kaffebønnerne direkte fra sækkene og spørger hvordan man vil have det kværnet, det er bare den bedste købsoplevelse og total 'win win':)

Jeg er vild med at der findes steder som disse og det er sådanne steder jeg vil værne om og støtte så godt jeg kan, for der er hjerte og følelser bag, man kan mærke at de gør det de elsker og det kan man jo kun beundre og begejstres over. Og så er det jo dejligt med en butik som børnene også elsker at besøge, for det er jo ligesom at være på bondegårdsbesøg hver gang vi er der, hunde der leger på gårdspladsen, grise, marker, grønsager og store traktorer - de elsker det!

Næste gang tror jeg vi tar' en 'coffee to go' og nyder den på gårdspladsen inden vi kører hjem for at suge hele stemningen ind inden vintersæsonen går igang.tirsdag den 18. september 2012

'Mit hjem - og mig' 3

Jeg været en tur i Århus for at tage nye billeder til serien 'Mit hjem - og mig'..

Denne gang hos Johnny og Gitte som bor i en ejerlejlighed med deres datter Freya. De har boet i lejligheden i 4 år og har netop lige fået den solgt da de har en lillebror på vej og gerne vil i noget større. 

De har løbende lavet istandsættelser i lejligheden, senest totalrenoveret badeværelset. Derudover har de lavet en masse gode og pladsbesparende løsninger og en masse lækre detaljer som blanke sortlakerede døre og skabe igennem hele lejligheden. 

Johnny og Gitte elsker at rejse og har bl.a. rejst med rygsæk i Asien, så lejligheden gemmer små skatte fra hele verden. Bøger og musik har også en stor plads hos dem, ligesom deres datter har sat sit præg med søde legesager som den gamle vintage barnevogn i stuen.

De har været glade for at bo i lejligheden, da den ligger tæt på centrum, strand og skov. De er en aktiv familie og har brugt deres omgivelser meget med løbeture i skoven, badeture til stranden og cafebesøg i byen, men pladsen og drømmen om en have gør at de har valgt at søge videre nu.
søndag den 16. september 2012

Brunch og butikker

Er hjemme igen efter en dejlig weekend i sommerhus som bl.a. bød på brunch og butikker i Århus.

Kähler har åbnet hele 3 steder på M.P. Bruunsgade i Århus, Kähler spisesalon, kaffebar og butik.. Vildt charmerende gade som kun bliver endnu bedre med de her 3 steder, fedt at ligge dem så tæt på hinanden!!:) Vi spiste en lækker brunch på spisesalonen og jeg syntes det var en rigtig god oplevelse.. jeg tænker jo altid først og fremmest i omgivelserne, tror næsten jeg kunne spise hvad som helst, hvis bare omgivelserne er i top;) og det var de her, så jeg var glad fra start og når så maden er god og blir' serveret med og på de lækre produkter fra Kähler er der smiles all round:) ikke sidste gang..

Efter et kig forbi Kähler's butik efter en fødselsdagsgave, blev der også tid til en hurtig tur ned igennem gågaden hvor jeg faldt over de her butikker.. så meget sjovt og sødt i 'Plint', klassikeren 'Plakaten', hvor jeg faldt over søde Tintin figurer til vores lille nevø og den gamle Bestseller butik som er blevet frisket op - fed feature med online shop i butikken - og HAY.. yay!!:)

Desværre nåede vi ikke ned forbi min yndlings børnetøjbutik 'Kiddo' som desværre lige har meldt ud at de lukker!!:( det er jeg vildt ked af, da jeg syntes det var sådan en fed butik, unik både på udvalg, atmosfære og betjening.. håber jeg når ud forbi inden de lukker dørerne for sidste gang.