torsdag den 13. september 2012

'Mit hjem - og mig' 2

Så har jeg været på endnu et besøg indenfor.. 

Jeg skriver nogle indlæg jeg kalder 'Mit hjem - og mig' hvor jeg tager rundt og kigger indenfor i forskellige hjem og tager en snak med de mennesker der bor der. Denne gang har jeg været forbi min barndomsveninde Trine.

Trine bor i en lille landsby vest for Silkeborg sammen med hendes mand Dan, deres søn Oliver og hund og kat. De har selv været med til at bygge huset og de har boet der i 9 år. 

'Det var en hård omgang at bygget huset, men det var også spændende og fedt at have mulighed for sætte sit personlige præg.. men jeg tror ikke jeg ville gøre det igen'..:-)
Hvad betyder 'HJEM' for dig? Mit hjem er mit holdested, mit anker. Hjem for mig er lig med ro, tryghed og hygge.

Hvorfor bor i her? Vi kan godt lide landsbylivet og de forhold der er og muligheder det giver. Min mand er opvokset her og det var helt naturligt at vi ville bygge her. Det er trygt for vores dreng at rende rundt og lege, vi har skole og indkøbsmuligheder og så er vi stadig tæt på byen.

Ynglingssted i huset? Det er helt sikkert vores stue. Jeg elsker at sidde i sofaen og kigge ud i haven eller tænde op i brændeovnen og læse en god bog. Når det er sommer og vejret er godt opholder vi os meget ude i haven.

Hvad laver du når du er hjemme? Jeg elsker når jeg har mulighed for at være hjemme om eftermiddagen i hverdagen, så hygger Oliver og jeg med boller og historier. Jeg kan også godt lide at gå og nusse i køkkenet, læse og have venner på besøg.

Hvad har du taget med fra dit barndomshjem? Der var altid åbne døre og en uformel stemning hjemme hos mine forældre, hvilket jeg nød meget som barn. Det har jeg prøvet at tage med i mit eget hjem. Vores hjem er bygget ud fra den tanke, at det skulle kunne holde til at blive brugt, det er også en af grundene til at vi har valgt de materialer vi har brugt i huset. Det må gerne kunne ses at der bor nogen her og der skal være plads til alle - børn, voksne og dyr. 

Hvad betyder mest for dig i dit hjem? Vores Basculant stole og mit Poul Janus Ibsen maleri.

Hvilke løsninger i huset er i særlig glade for? Vi er rigtig glade for vores gennemgående gulv, vi har kinesisk suomi skiffer igennem hele huset undtaget badeværelserne. Jeg er generelt meget glad for vores valg af materialer. Udover at de er holdbare, er de 'levende' materialer der giver liv til det visuelle udtryk i huset.

Er der noget du gerne ville ændre i dit hjem? Jeg ville gerne at vores bryggers og køkken var større, jeg ville gerne have plads til en langbord i alrummet.


Hvad er dit drømmehjem? Jeg ville elske at bo mere 'i naturen'. En rå naturgrund hvor man kunne bygge en funktisvilla ville være helt perfekt.

Er det jeres 'sidste' hjem? Ja, det kunne jeg godt forestille mig, men Dan går vist med endnu et byggeprojekt i ærmet..;-)


onsdag den 12. september 2012

Kunst og kapsler

Idag var jeg forbi kunsteren Henny Jensen i Fredericia, hvor min veninde er ved at få et maleri lavet.. vildt fedt at snuse lidt til stemningen og få et lille kig ind i hendes verden.

Dagens høst var nogle skønne kapsler på vejen hjem. Små kunstværker i sig selv;) 

Tirsdag aften kl. 19

Tirsdag aften kl. 19 havde jeg en aftale i min kalender. Jeg skulle til Milk Copenhagen homeparty ved søde Karina fra Willum's mødregruppe. 

Jeg har ikke det store kendskab til Milk, men var straks klar da Karina inviterede, det er altid sjovt at samles nogle tøse og hygge med tøj og snak:)

- og det var en rigtig hyggelig aften..:) Karina har bare det skønneste hjem, så det var de helt perfekte omgivelser og så havde hun lavet en lækker lækker chokoladekage som jeg nød med en kop lakrids mynte te MUMS! 

Tøjet var så fint.. kiggede mest pigetøj, da Willum stadig er lidt for lille til at kunne passe deres størrelser og der var så meget jeg kunne have taget med hjem lige med det samme..:) men jeg valgte at købe èn god ting - og det blev denne her cardigang.. lækker kvalitet og kært mønster. Jeg er sikker på den vil blive brugt rigtig meget her henover vinteren.


tirsdag den 11. september 2012

Nicolai for børn

Jeg havde en tøse-venindedag med min datter Sophia i lørdags. Det var en dag Sophia havde glædet sig meget til. Vi skulle nemlig et sted hen vi aldrig havde været før og det skulle vi med Sophia's bedste veninde Alba og hendes mor. Efter chokoladebolle og kakao på en cafe satte vi kursen mod endnu et nyt yndlingssted i Kolding - 'Nicolai for børn'.

'Nicolai for børn' er et tilbud til børn og deres forældre. Det er drevet på frivillig basis hvilket gør at du for 30 kr. kan få adgang til en masse spændende aktiviteter.

Selve omgivelserne i sig selv er fascinerende, da det hører til i en gammel skolebygning inden i den gamle del af byen. 
Indretningen og aktiviteterne er bl.a. lavet af kunstere og elever fra Kolding designskole og det ses tydeligt. Huset emmer af kreativitet og skæve ideer og det er sjovt bare at gå på opdagelse og se hvad der gemmer sig på næste etage.

Vi havde i hvert fald nogle sjove og hyggelige timer der og jeg er helt sikker på at vi kommer til at bruge huset rigtig meget som børnene bliver større og kan bruge flere af aktiviteterne.

I lørdags blev det til udklædning og ansigtsmaling i teateret, jorden er giftig-leg i spejlrummet, tumlerier 'over skyen' og besøg på to udstillinger i huset.

'Nicolai for børn' har pt. gang i en konkurrence hvor børn og deres forældre har kunnet lave modeller af deres drømme legehus. Alle huse bliver udstillet og det vindende hus bliver derefter tegnet af en arkitekt og efterfølgende opført i Nicolai's gård hvor alle kan komme og se det, hvor efter det bliver doneret til Kolding's sygehus børneafdeling. Alt dette er baseret på frivillig arbejde, det syntes jeg bare er vildt sejt og jeg er stolt af at bo i en by hvor det er muligt at holde sådan et tilbud kørende.

Udover legehus udstillingen var der også en udstilling fra denne sommers design camp for børn afholdt på Trapholt. Årets tema var spil.