fredag den 7. september 2012

Mobile art

Jeg har fået denne super fine bog af en veninde og jeg er meget glad for den. Bare bogen i sig selv er utrolig dekorativ og sådan noget falder jeg altså for med det samme:) 

Indholdet er sider med motiver til forskellige uroer som er lige til at skære ud og hænge op. Jeg er vild med ideen og designet af bogen, det er super smart.

Der er mange forskellige motiver, der er både til børn og voksen og til forskellige højtider. Papiret er af virkelig god kvalitet og der kan nemt laves skabeloner af motiverne, så designet kan genbruges, hvilket jeg har tænkt mig.

Jeg er lige gået igang med den første uro som bliver en cup cakes-uro til min datters værelse, så fin.


London love

Jeg elsker London!! Hvis der er en by der er MIN... udover min fødeby, så er det London. Jeg har haft et kærlighedforhold til den by siden jeg besøgte den første gang med mine forældre som 7 årig og efterfølgende vendte tilbage år efter år på familieferie. Senere vendte jeg tilbage til England som 18 årig som au-pair og smuttede til London så tit jeg kunne og senest tog jeg en del af min uddannelse i London for nogle år siden. Så byen har fulgt mig igennem min barndom, mine ungdomsår og nu som voksen. Så den er bare en del af mig. Min mand deler heldigvis min begejstring, så vi har smuttet afsted så ofte vi har kunnet, men da vi jo har fået vores to skønne børn, har London været lidt på standby de seneste år. 

MEN... nu var muligheden der igen og hvor var det skønt at komme tilbage. Vores lille rejse, var ikke kun et retur til London, men også et gensyn med en meget god veninde som jeg efterlod i London og som nu har startet et helt nyt liv som nygift og nybagt mor, så det var en helt speciel rejse for os. 

Næste tur er allerede planlagt.. måske som mor-datter tur med min skønne Sophia hvis det kan lade sig gøre, så jeg kan give kærligheden videre:)


Te, te.. og en lille lyserød boble..

Jeg elsker te og jeg elsker efterår! og for mig hører de to ting bare sammen. Så nu hvor vejret er ved at blive koldere, bladene på træerne skifter farve og vi lige så stille trækker os indenfor er jeg ved at hamstre te, så jeg har det perfekte udvalg til masse af efterårshygge:)

Som altid er jeg blevet tiltrukket af det ydre, men jeg ved det indre er mindst lige så fantastisk.. Tror vi tager hul på efteråret i weekenden med te, stearinlys og tæppe i sofaen til endnu en matador start - rent efterårsnostalgi:)


Trapholt

Igår var jeg forbi et af mine absolutte yndlingssteder her i Kolding - kunst- og designmuseet Trapholt!!

Det er bare den fulde pakke for mig - allerede når man drejer ned af vejen mod museet mærker man den helt specielle stemning, museet er nemlig beliggende i en dejlig grøn park lige ned mod Kolding fjord. Udover de faste udstillinger som jeg holder meget af, er de virkelig gode til at prøve noget nyt og spænder vidt i deres midlertidige udstillinger. Og så er der arkitekturen, cafeen og ikke mindst deres butik som er spækket med designgoodies og kunstskatte:)

Jeg tager tit forbi Trapholt bare for at snuse lidt til stemningen og kigge efter guf i deres butik:) og det var også derfor jeg var der igår. En af mine veninder har lige født og i den anledning ville jeg lige sende hende en lille speciel hilsen og den fandt jeg der ( plus en masse andet jeg kan sætte på ønskelisten til mig selv;)Jeg syntes faktisk deres butik er en af de bedste, hvis ikke DEN bedste af sin slags her i Kolding.

Lige nu har Trapholt en udstilling med forskellige portrætter af Dronning margrethe og i den forbindelse har børnene fra skolerne i Kolding lavet deres egne kunstværker som de har fået lov til at pynte med rundt omkring i haven. De var bare så fine og søde, super god ide.

Endnu et godt besøg på Trapholt hvor jeg fik inspiration og en ekstra på opleveren - FEDT!


torsdag den 6. september 2012

'Mit hjem - og mig' 1

Det første hjem jeg har været så heldig at få lov til at dele med jer er Dorte og Michael's. Familien består udover Dorte, sygeplejeske og Michael, afdelingschef af deres to børn på hhv. 7 og 10 år. Familien venter endnu et medlem, da hundehvalpen Louis snart flytter ind:)

De har boet her i snart 4 år og det er deres 2 hjem som familie. Familien har selv været med til at tegne huset og fulgt byggeprojektet fra dag et. Et hårdt men spændende projekt. Huset er bygget i et nybyggerkvarter i naturskønne omgivelser tæt på byen. Skolen er tæt på og området er generelt meget børnevenligt, hvilket letter en travl hverdag meget.
Følgende er skrevet ud fra en samtale med Dorte Kjær.

Huset? Jeg syntes vores hus er meget harmonisk, værelserne er rigtig godt fordelt, det er ikke noget spildplads. Vores køkkenalrummet er det centrale rum og er et naturligt opholdsrum for alle i familien. Der er en høj kælder, som er meget integreret i huset, kælderen er et stort rum med et lille viktualierum som vi nu er ved at lave om til vinkælder. Det at det er et stort rum gør at vi kan bruge til alt fra gæsteværelse, gildesal og legerum til børnene hvis de skal have gang i den store omgang playmobil eller wii. 

Området? Vi kendte området da vi boede i nærheden før. Skolen og det gode lokalsamfund havde stor betydning for os. Børnene kendte området i forvejen og havde venner her. Det er et dejlig roligt område og vi føler stadig vi er tæt på alt.

Yndlingsted? Vores hverdag foregår her i køkkenalrummet, hvor der er travlhed og støj igennem hele dagen. Det er en rigtig god base der kan rumme meget, lige fra lektielæsning, tv-kiggeri og sønderjysk kaffebord med kollegaerne, så det er vi rigtige glade for, men mit yndlingsted er nok stuen. Jeg elsker vores stue, som ligger forhøjet i forhold til resten af huset, jeg nyder at sidde der og kigge ud over det hele. Men mest af alt elsker jeg roen. Som sagt opholder vi os mest i køkkenalrummet i løbet af dagen, så når der falder ro på familien og vasketøj og madpakker er på plads, hygger vi os i stuen. Stuen er lig med ro og hygge.. nydelse.

Yndlingsting? Min paustian stage.

Bedste oplevelse i huset? Vores første julefrokost i det nye hus, blev også min første julefrokost som vært. Det var en dejlig dag hvor vi samlede hele familien for første gang i vores nye hjem. 

Overlevet længst? Det er en gammel reol som Michael fik til hans konfirmation, den har vi haft med hele vejen rundt og den har stået fremme i vores stuen i lang tid, nu er den dog gået på pension i kælderen.

Fremtidige projekter? Vores terrasse skal laves om og så skal vinkælderen laves færdig.

Næste køb til huset? En hundekurv til Louis.

Er det jeres 'sidste' hus? Som det er nu, er det her vores hjem i mange mange år.. men når børnene er færdige med skolen og flyttet hjemmefra, kan det da godt være at vi gerne vil i noget andet.

 

'Mit hjem - og mig'

Som jeg har fortalt om tidligere elsker jeg at komme indenfor i private hjem. Det er dels min medfødte nysgerrighed og min faglige interesse der står bag, men det er også et ønske om at lære de mennesker der bor der bedre at kende at kende og forstå dem. Et lille kig ind i deres liv og hverdag.

Når jeg læser boligreportager, bliver jeg altid nysgerrig for at vide mere om de mennesker der bor der. Dem der er bag indretningen. Hvorfor har de indrettet sig sådan? Hvorfor bor de lige netop der? Hvad betyder deres hjem for dem? osv.

Så for at stille min egen personlige nysgerrighed og faglige interesse vil jeg idag præsentere det første 'Mit hjem - og mig' indlæg. Indlægget skulle helst blive et af mange fremtidige indlæg. Hjemmene vil være meget forskellige og det vil dem der bor der også.. men fælles for dem er, at de først og fremmest er et HJEM. 
En lille fugl

Jeg har en skøn veninde i London. Jeg lærte hende at kende da jeg læste derovre for nogle år siden. Hun er italiener. Professor i italiensk arkæologi..... OG så laver hun de fedste kort:)


Dette kort er fra mit seneste besøg i London, det står nu og pynter i mit vindue:)

Hun bor som sagt stadig i London, idag sammen med hendes amerikanske mand og deres helt absolut nyfødte pige (3 dage gammel idag:) og hun har så denne lille etsy shop hvor hun sælger kort og laver invitationer til forskellige begivenheder på bestilling.