tirsdag den 11. september 2012

Nicolai for børn

Jeg havde en tøse-venindedag med min datter Sophia i lørdags. Det var en dag Sophia havde glædet sig meget til. Vi skulle nemlig et sted hen vi aldrig havde været før og det skulle vi med Sophia's bedste veninde Alba og hendes mor. Efter chokoladebolle og kakao på en cafe satte vi kursen mod endnu et nyt yndlingssted i Kolding - 'Nicolai for børn'.

'Nicolai for børn' er et tilbud til børn og deres forældre. Det er drevet på frivillig basis hvilket gør at du for 30 kr. kan få adgang til en masse spændende aktiviteter.

Selve omgivelserne i sig selv er fascinerende, da det hører til i en gammel skolebygning inden i den gamle del af byen. 
Indretningen og aktiviteterne er bl.a. lavet af kunstere og elever fra Kolding designskole og det ses tydeligt. Huset emmer af kreativitet og skæve ideer og det er sjovt bare at gå på opdagelse og se hvad der gemmer sig på næste etage.

Vi havde i hvert fald nogle sjove og hyggelige timer der og jeg er helt sikker på at vi kommer til at bruge huset rigtig meget som børnene bliver større og kan bruge flere af aktiviteterne.

I lørdags blev det til udklædning og ansigtsmaling i teateret, jorden er giftig-leg i spejlrummet, tumlerier 'over skyen' og besøg på to udstillinger i huset.

'Nicolai for børn' har pt. gang i en konkurrence hvor børn og deres forældre har kunnet lave modeller af deres drømme legehus. Alle huse bliver udstillet og det vindende hus bliver derefter tegnet af en arkitekt og efterfølgende opført i Nicolai's gård hvor alle kan komme og se det, hvor efter det bliver doneret til Kolding's sygehus børneafdeling. Alt dette er baseret på frivillig arbejde, det syntes jeg bare er vildt sejt og jeg er stolt af at bo i en by hvor det er muligt at holde sådan et tilbud kørende.

Udover legehus udstillingen var der også en udstilling fra denne sommers design camp for børn afholdt på Trapholt. Årets tema var spil.
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar