torsdag den 13. september 2012

'Mit hjem - og mig' 2

Så har jeg været på endnu et besøg indenfor.. 

Jeg skriver nogle indlæg jeg kalder 'Mit hjem - og mig' hvor jeg tager rundt og kigger indenfor i forskellige hjem og tager en snak med de mennesker der bor der. Denne gang har jeg været forbi min barndomsveninde Trine.

Trine bor i en lille landsby vest for Silkeborg sammen med hendes mand Dan, deres søn Oliver og hund og kat. De har selv været med til at bygge huset og de har boet der i 9 år. 

'Det var en hård omgang at bygget huset, men det var også spændende og fedt at have mulighed for sætte sit personlige præg.. men jeg tror ikke jeg ville gøre det igen'..:-)
Hvad betyder 'HJEM' for dig? Mit hjem er mit holdested, mit anker. Hjem for mig er lig med ro, tryghed og hygge.

Hvorfor bor i her? Vi kan godt lide landsbylivet og de forhold der er og muligheder det giver. Min mand er opvokset her og det var helt naturligt at vi ville bygge her. Det er trygt for vores dreng at rende rundt og lege, vi har skole og indkøbsmuligheder og så er vi stadig tæt på byen.

Ynglingssted i huset? Det er helt sikkert vores stue. Jeg elsker at sidde i sofaen og kigge ud i haven eller tænde op i brændeovnen og læse en god bog. Når det er sommer og vejret er godt opholder vi os meget ude i haven.

Hvad laver du når du er hjemme? Jeg elsker når jeg har mulighed for at være hjemme om eftermiddagen i hverdagen, så hygger Oliver og jeg med boller og historier. Jeg kan også godt lide at gå og nusse i køkkenet, læse og have venner på besøg.

Hvad har du taget med fra dit barndomshjem? Der var altid åbne døre og en uformel stemning hjemme hos mine forældre, hvilket jeg nød meget som barn. Det har jeg prøvet at tage med i mit eget hjem. Vores hjem er bygget ud fra den tanke, at det skulle kunne holde til at blive brugt, det er også en af grundene til at vi har valgt de materialer vi har brugt i huset. Det må gerne kunne ses at der bor nogen her og der skal være plads til alle - børn, voksne og dyr. 

Hvad betyder mest for dig i dit hjem? Vores Basculant stole og mit Poul Janus Ibsen maleri.

Hvilke løsninger i huset er i særlig glade for? Vi er rigtig glade for vores gennemgående gulv, vi har kinesisk suomi skiffer igennem hele huset undtaget badeværelserne. Jeg er generelt meget glad for vores valg af materialer. Udover at de er holdbare, er de 'levende' materialer der giver liv til det visuelle udtryk i huset.

Er der noget du gerne ville ændre i dit hjem? Jeg ville gerne at vores bryggers og køkken var større, jeg ville gerne have plads til en langbord i alrummet.


Hvad er dit drømmehjem? Jeg ville elske at bo mere 'i naturen'. En rå naturgrund hvor man kunne bygge en funktisvilla ville være helt perfekt.

Er det jeres 'sidste' hjem? Ja, det kunne jeg godt forestille mig, men Dan går vist med endnu et byggeprojekt i ærmet..;-)


2 kommentarer:

  1. Super fedt - tak for en dejlig formiddag !!! ( og som kommentar til billedet af min radio ; så hører jeg ALTID P3 !! )

    SvarSlet
  2. Ja, det var hyggeligt - som altid!:) Dejligt at være i dit skønne hjem.....

    SvarSlet